Cardi!

Cardi var namnet!
Har äntligen fått svar från Gummans uppfödare, och snart kommer bilder på henne och hennes mamma när gumz var föl. Fick reda på lite information om hennes mamma Bella och att hon kallades Cardi hos henne innan hon såldes..
Har inte hunnit att uppdatera bloggen iveckan pga hästen och skolan har tagit för mycket tid, sedan att inte kännt att jag riktigt haft något bra att skriva om pga jag å Gumman är nere i en svacka känns de som..
Men idag gick det hyfsat bra iallafall!

Fått reda på att jag fått MVG i mina två svenskainlämningar och MVG på provet om Sheakspear som vi hade.. VG om sudan.. NIIIICE NIIICE! :)

Värmland

Nu är jag äntligen hemma!
Är helt slut efter att ha suttit i värmlands mörka skogar hela helgen. Gjort färdigt svenskan, och har inte gått ut mera än en gång. Det var då vi åkte bort till drevet och kollade på en älg. Som en kille från Norge hade fällt.
Mitt stora problem denna helgen har vart hur jag skall få min luftmadrass att ha luft i sig, två kvällar i rad har jag med hopp om lycka försökt få in massor med luft i madrassen. Men det slutade med att det gick åt skogen och när jag gick å la mig igår så låg mun rumpa i marken,. Frederick kom hem vid 12 å väckte mig.. Då låg halva jag å¨golvet och sedan kl 5 ringer hans mobil och lovar att jag nog flög så högt upp av hans avskyvärda ringsignal att jag flög upp i taket! Det är inte de första man förväntar sig att vakna av under en tidig morgon.
slutade med att han åkte iväg och jag fick hans säng? DE GILLADE JAG!

Övningkört upp och ner så är kung på att köra bil nu.. Eller man hade ju kunnat hoppats på de? Haha mera träning behövs!

med hästen i fredags så gjorde jag samma som vi gjode på träningen för Carita. Och igår lördag red Kerstin (KD) henne. 

Nu är jag helt död och skall sova.,. har eventuellt prov imorgon som jag inte hunnit pplugga till om processorn.. Å johan lovade vara hemma och hjälpa mig? Men de glömde han av...

Natti!

Nyklippt!


Mysig dag!
Nyss hemma från stallet där jag klippt lilla Gumz. Hon skötte sig utmärkt! Förra gången gick det mindre bra för då jag satte på klippmaskinen så flög hon upp i taket och visade ögonvitorna av rädsla,. Men idag stog hon still som en filbunke och man kände att under detta året sedan sist har tilliten vuxit ordentligt! Kunde till och med klippa henne uppe vid öronen.. GRYMT!
Sedan tog jag med henne ut till Corallen men hon hade sådan träningsvärk så hon knappt kunde trava stackarn, haha!
Imorgon blir det upp till stallet tidigt och sedan övningköra upp till Värmland där vi skall vara hela helgen.
Tur att Kerstin orkar hjälpa oss att ta hand om Gumman :)
Sedan är lovet slut.. Suck de skall alltid gå för fort :(

(Eller hur har Gumman fått fina ränder efter klippningen? Tur att det inte behöver se snyggt ut!)




Första träningen för Carita!

Vem vill spy? Vem vill sova? Vem är helt slut? Vem vill dö?
Jo jag! Är helt slut efter träningen kände efter 20 minuter att jag var helt slut, musklerna i högervaden svek mig och ville bara lägga av.. Det rann till och med snor ur min näsa? Svetten sprutade och känslorna var mycket blandade.. Både äckligt och underbart!?
Idag är en dag jag kommer leva på i 100 år, började dagen med att smälta stearin med tio åriga Sofia som flög hit alldeles själv igår från Stockholm, det blev några fina ljus som nu står tända på vardagsrumsbordet.
Åkte upp till stallet och fick bekänna färg under träningen och det gick så jävla bra, hon sa ALLT som min magkänsla sagt till mig att göra, fick även höra att jag har en väldigt fin och vacker häst med början till ett mycket bra steg :)


Så såg övningarna ut, först red jag på volten i högervarvet arbetade BARA med högerskänkeln för att aktivera höger bak och när den var aktiverad förhoppningsvis skulle hon slappna av i nacken och börja sig in mot mitten.
I vänstervarvet var hon ställd utåt och jag fick inte svänga eller ta i vänstertygeln utan bara arbeta med skänklarna och den högra tygeln och MASSOR med ben på högerskänkeln. 
Efter det var det bara mest att galoppera över bommarna med 17 m avstånd och få så kort galopp som möjligt vilket var svårt med en osamlad häst för hon varken har muskler eller orkar, där var samma sak, i båda varven bara arbeta med högerskänkeln.
Och för att komma till dessa övningar fick jag göra mindre volter i skritt för att visa henne vad jag menade + få henne mjuk.

Hon har aldrig gått såhär bra. ÄLSKAR CARITA! 


RSS 2.0