Första träningen i nya stallet!

Nu så är vi igång igen!
Idag fick jag hjälp av Robban med att rida lite dressyr och få hennes högra sida att bli lite lösgjord.. vilket tog minst 45 min! Har även träninsvärk som få efter idrott + tävling på Strömma igår!



Plastad Hov igen :)

IDAG SÅÅÅ!
Idag
rök manen på Gumman, den blev för kort, men vafan! Den växer ut..
Hon blev också skodd och vänster bakhov blev plastad igen.. sedan efter denna omgången med skor har de nog växt ut så vi slipper all denna plast!
Igår gick hon som en klocka, vi travade och galopperade över sockerbitar,.  Hon var väldigt mjuk och fin i traven efter massa volter.. De passen, där allt går så bra sätter sig i huvudet. och jag är SÅ glad för att hon börjar bli så fin..
I skolan idag kom nog de beskedet som vi alla i min klass nästan väntat på. De är så att våran lärare som vi hade i några ämnen i 1;an har slutat,  vi gjorde 5 kurser färdiga och påbörjade 3.. och finns MINST VG på alla kurserna,. Men så bertättar Ingemar att han har inte dokumenterat de vi gjort, inte satt betyd så de finns INGET underlag att vi har gjort några prov eller haft några kurser, vi i klassen som flyger i taket av ilska går till rektorn, där säger han till mig å linda att " det viktigaste är ju att ni tar studenten " men han tänker inte på att de är över halva 1;ans arbete som vi får göra om.. TÄNK LITE!? hur f a n skall vi hinna de utöver de kurser som vi skall göra i 2;an?
För det går inte så lätt som de påstår att tenta om kurserna, för de Jari har lärt oss vet vi inte ens om de är rätt, men det han sagt har vi lärt oss. sedan om de är rätt å fel? är inte vårat problem om man bara tänker på att få bra betyg!(sedan kommer ju konsekvenserna ju ändå..)
Men så jävla segt. min skola är HATAD av mig just nu..


Sammanfattning (A)

Denna veckan har gått sjukt fort!
 
Idag skulle alla in till kapten röd.. men känner mig lite kraslig, ont i huvudet så stannar hemma, myys!
Igår och idag har vi haft kärnämnen sjutk sega dagar.. ( men SOVMORGON!!!! ) och i onsdags var hela klassen på mässa i Stockholm(skydd 2010).
As nice var de! läre mig mängder..

Sedan har äntligen mina lindor kommit.. faktiskt köpt ett par vinröda i förhoppningar om att Gumman skulle passa i de! men hittade inget passande schabrak bara :(
Sedan så har vi köpt ett.. "longeringssystem" liknar pessoas longeringssystem.. Jag och mamma prövade det idag på lilla Gumz! det gick super. Dock lite bakrädd.. Så hon var väldigt skeptisk i början.. Så nu skall vi nog äntligen få iordning på hennes rygg, så man så småning om kan börja hoppa ordentligt! =)






Här är de vi inskaffat.  (de vinröda) sedan skall jag spara pengar till nytt fleecetäcke! å försöka hitta ett passande dressys och hopp schabrak vilket är svårt...!


R.I.P my darling:/<3

Ja.. hur kortfattar man denna veckan? en av de sämsta å bästa i mitt liv..? är ordlös.

1 bra sak är att jag har en ny praktik. Å den är bättre än den förra.
en till bra sak? Nytt stall.  Mera info när jag vet mera, ( mamma som fixar.. )

De sämsta med veckan, igår avlivades Sunnie, min lilla ögonsten,. hon var inte vacker, inte söt,. men envis, jävlig å underbar? Hur de går ihop? Det vet jag inte..
Hon kom från Holland,. ägarna till henne köpte henne i skåne. hon fick spatt och blev avställd, gick som föl mamma 1 år. men blev inte bättre,.
Hon blev väl 8 år tror jag ( finns inga papper på henne ) har ett underbart föl efter sig som föddes i Februari 2010, har sin mammas temprament och den mycket envisa sidan,. 

Du har gått över till andra sidan,. fick inte säga hejdå innan. känslokallt.

Sunnie betydde äckligt mycket för mig, hade henne bara hos mig som min egen i ca 4-5 månader,. men hon satte sina spår. Sedan har jag vart i samma stall som henne i över 1 år.. När jag amanda var ute på första ridtturen och hon försökte bocka av mig, men gick inte så bra för hon var för fet, när hon klämmde mig i dörren på grund av att respekt ville hon inte visa.. Å jag bara ville döda henne.. När hon kom fram, tog upp mulen mot ens läppar och ville ha en puss.. du var så jävla arrogant ibland, man fattade inte vad man skulle göra med dig, Men de dagarna då man såg alla dina känslor,. Som den gången vi hopptränade för rickard, fick slita som fan för att ens hålla dig i galopp. när vi kom till å hoppa 5 stutsen blev du hur glad som hellst å fortsatte å hoppa studs efter hinderna! Den lyckan som strålades ut från dig! Men sedan, du orkade inte ens trava efter dina kompisar i hagen för de gjorde så ont,. Men ändå fanns du alltid där för de som ville ha din kärlek! (allt för få som visade den sidan att vilja ha din kärlek...) 

Älskar dig, du är min ögonsten och kommer alltid att vara för mig, då jag är rädd? tänker jag på hur du hjälpte mig ur skiten, drog upp mig från den svarta hålan upp till verkligheten igen.

Rest in pece my little angel..

Några bilder som är tagna när smärtan vart som mest., men är alltid något..








1,80? du kunde hoppa 6,3 meter om du vore LOPPA! :D



SHAABBAA! xD
              
Gush! Tycker väldigt synd om de som har sms;at me mig idag. Jag vet inte vad jag haft för dag..  Jätte pigg / aas trött.. Börjar iallafall dagen med å berätta för mamma att hon inte behöver byta radio kanal, för P3 fungerar fint. hon kollade bara konstigt på mig?( vill inte veta vad hon tänkte) Men nu ångrar hon sig nog! Pga nu har jag joinat kanalen på APU:n med!
Har haft rent ut sakt, en för jävla tråkigt på praktiken idag, har vart på service. han jag är med är väl inte den mest pedagogiska människan man kan ha å göra me, så sluta med att jag satt på en stol å såg honom springa fram å tillbaka.
MEN! Jag lyssnade på P3 så lärde mig massa fiffiga saker, tex att en loppa kan hoppa från plats 350 gånger sin längd. ASA coolt! så om en kille/tjej som är 2m vore loppa kunde han hoppat 700m! Gusch vill med få sådana krafter! Så frågade mamma hon skämtade bara bort de, " i julklapp eller..? "
Sedan att den snabbaste ormen/ödlan som kan ta ut å in tungan ur munnen hinner göra de 20 gånger samtidigt som en människa blinkar, hur snabbt personen i frågan blinkade? de vet ju inte jag!

Men har iallafall berättat detta för mina så kallade "sms vänner" å superman trodde att jag gick på något, en slutade svara för han trodde jag var dum i huvudet,. hmm. men är ju bara liiite nyfiken på mera nu! känns jätte bra i vara allmänbildad!

Nu blir de politik för hela slanten! plugga på de som skall vara färdigt imorgon URRTRÅKIGT!  trodde jag tappat bort häftet, men så är jag inte van vid att jag är duktig å lägger de på mitt bord xD

Aja, som ni fattat kärnämnen imorgon på predag praktik igen ;D 


 ( Å idag fick gumman vila! :) )


slöö dag!

Andra dagen på praktiken på Ketab.
Dagen har vart slö, inte haft mycket å göra, endast se och lär.. varför kan det inte bara vara GÖR GÖR GÖR, slappa när du vill? hmm..
Iallafall så var vi på en skola idag ca 40 min från Bollebygd.
Ibörjan tyckte jag alla barnen var såå sööta, när man lyssnar på dem.. gush!! sedan gick de utför..
För då kommer de en kille som gick i årskurs 1 fram till mig, pekar på mig och kollar sedan på sin lärare och säger "FRÖKEN FRÖKEN!!!! vem skall hon hämta? vem skall hem?"han kollar sedan på mig och säger " du ser ju ut som en mamma!"

Känner bara, vill folk inte  köpa än för kameler? så ser man ut som typ 50 årig gammal kärring. TACK! -.-'
Det enda bra är att en av vaktmästarna på skolan ser iallafall heeelt okej ut! xD hahah

Kan säga med att min Farfar är bäst, du stället upp för mig som om vi vore bästa vänner.  De finns ingen bättre än du!

Folk har gnällt på att de aldrig ser mig i snickarbyxor? varsegooo!
(hoppas ni kollar in mina feeta knäskydd som är jätte störande -.-')



Några slangar är de väl allt? ;)


Neeervööööös :(

Idag är Ingen bra dag..

Fördrivit min dag med å kolla på MOTO 2 å MOTOR GP. mkt roligt (Aa) dock vurpade en i Moto 2 å har nu avlidit :/ hemskt..

Har nog aldrig vart så nervös för att komma till ett nytt ställe? men imorgon börjar jag iallafall på ny APU.
känner mig spyfädrig typ xD

>Idag skall jag nog fixa å tricksa lite med Gumz i stallet, leta ny stallplats å känna över henne i paddocken. Blir efter de hem och sova för kommer bli en lång dag imorgon..



Osminkad å söt.. HÖHÖ!


Synden straffar sig själv..

Måste vara så? synden straffar sig själv!
Igår bestämde jag å Becca att jag inte skulle vara på praktiken då hon var sjuk pga de andra (i min åsikt) är stöööörda!  de förstår mig inte, blir arga å skriker på mig å jag gör inget bara står å tar de -.-'. spec han jag alltid får vara med! (då Becca är borta) han vet fan inte själv vad han gör -.-'
Så har tvingat mig till praktiken förra å denna veckan(för då var Becca där vilket gör praktiken rolig :D) även fast jag vart småsjuk.. så släppte de väl inatt så var fett seg imorse så joina soffan istället för åka till skolan å bara vara.

Och bara för att man var lat så fick man igen de. Morsan riger och säger att de är nog dags å åka till stallet pga de började regna i Härryda..



Som ni ser på bilden var de åt h-vete mörkt på vänstersidan, trodde att jag skulle hinna före regnet, låser moppen går in till hagen, hämtar gumman hoppar upp. 3 sek efter vi skrittat iväg kom de sådant fint regn, de ösregna. men fina droppar så de inte gjorde ont.
Chill tänkte jag. detta kan man ju stå ut med!
Men sedan kom straffet! himlen öppnade sig totalt! Så red barabacka på gumman i 20 min i ösregn, när jag hoppar av henne, tar av tränset i hagen, då SLUTAR de regna å blir sol! Pfffpppfppfpttt!!!!
Där stod jag med ett träns i ena handen vattnet rann om mig å ville bara döda någon!
Har vart ett UNDERBART  väder innan å efter jag åkt till stallet -.-' 

Så idag har jag galopperat å travat barbacka på första gången på över två år! Kunde ju inte göra de med Andy pga han bara kastade av mig. Och min lilla Gumz har vart för ostabil i huvudet för att jag skulle ha vågat..
Men tänkte att trava funkar ju alltid, men när man börja tappa balansen gick hon upp i galopp.. Å lyssnade TOPPEN på både fram å stopp.. Så sjukt glad!
Så hade jag inte haft min mobil hade jag nog ridit i 5 h till pga de var så underbart!

Nu är jag blöt från topp till tå, vattnet står på kok, så skall joina Kycklingen som skall tillagas med en kopp te!
Mums.. :)


RSS 2.0