Betyg...






Känner att jag behöver skriva av mig!

Dessa jävla betyg säger jag bara. Det är helt sjukt hur de kan förstöra ens humör fort..
I över en månad har vi i klassen levt i halft panik, sedan vi fick reda på att våran förra lärare Jari inte satt betyg/lämnat dokumentation på de kurser som vi haft med honom.
Så idag bad vi rektorn komma in till klassrummet så hela klassen skulle kunna prata ut om detta och få " ordning på torpet ", men just nu känns de tyvärr inte som de hjälper. Han slutar om mindre än en månad så han känner väl sig nog inte motiverad till att hjälpa oss heller. Jag har mejlat skolverket som säger att rektorn skall sätta betyg efter avslutad kurs,. Men vissa personer som sitter högre upp verkar tyvärr inte läsa paragrafer och regler.. Dock har vi en annan vice rektor Roger, som satt och skrev ner våra klagomål och försökte besvara oss på våra frågor.

De saker vi tog upp och svar hur jag tolkade de.

Vad kommer hända med Jaris kurser? Kommer vi få tenta om dom? När, var och hur skall vi hinna de i så fall?
Svaret ; Kommer få tenta om alla, när var och hur? " skolan löser de ". Vi har all tid i världen, det viktigaste är ju att vi tar studenten och går ut med 2500 poäng. Hur de skall gå till? Det vet dom inte.

Svenskan, vi haft våran nya lärare två gånger endast den här terminen, vi känner att vi börjar halka efter och annars har vi haft två olika vikarier eller skolmorfar som knappt kan svenska..
Svaret ; Våran lärare har vart sjuk till och från, de tycker det är hemskt dåligt att det har hänt som de gjort. Men att de nästa vecka skall ha svar om vem vi skall ha i svenska B härdanefter. JAA! det var väl på tiden när nästan halva terminen gått?

Engelska B, den är framflyttad till nästa termin för att läraren skall plugga denna terminen,. Men det kommer INTE att störa våra framtida kurser.
Men då känner jag, vi har minst tre kurser att ta igen efter Jari, fyra kurser som vi skall ha med Ingemar som han inte vet hur vi skall få in under de kommande 1½ åren. En annan lärare sa att det kommer gå åt skogen? Men de är väl något vi bara skall lösa? Vi skall fixa och vi skall dona. Skolan har sjunkt något fruktansvärt i mina ögon.

Matte B, varför har ni lagt matten samtidigt som karaktärsämnet?
Svaret ; Karaktärsämnes lärarna skall ha andra kurser under tiden då engalska/matte B är. OKEJ! LYCKA TILL MED MIN LINJE.

Scheman
, har tydligen gjorts av Mats.. okej,. de tror inte jag på, kan lova att han är tillräckligt smart för att tänka ett steg längre! vi ser lärarna halvt gråta för att det inte går ihop, en av lärarna kommer nog snart springa in i väggen,. hon lägger med nöd å neppe ner tiden att FÖRUTOM hennes pressade schema hjälpa oss som inte haft någon lärare för att vi inte skall komma alls för långt efter. De har inte tid att lägga ner 100% på våran utbildning, det vill säga att vi inte kommer lära oss lika mycket som förr,. Nej.. Just nu ligger skolan på minus, nästan en skam att gå där.. Bara massa problem..
Men kärnämneslärarna försöker allt vad de har att få det att gå för oss elever, Bosse gör allt för att vi skall förstå och åtgärda allt som händer. Men tyvärr är inte ett försök tillräckligt nog ibland, tyvärr.. 

Bara massa problem, hade också prov i matte som gick skit idag. Konstigt? Nej när de är så himla mycket tankar om varför hur och när allt kommer att lösa sig är det inte konstigt att man får ihop bra läxor och att proven går bra.. Undra när turen skall vända.. hittar inget positivt..

De enda rektorn säger är, vi får lösa detta på något sätt, det viktigaste är ju att ni tar studenten och vi lever i en stressad värld.

When life gives you lemons... make applejuice and leave everyone wondering how the fuck you did it!
Nu är det bara att kämpa.
till sista sekund..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0